Conditie testen //

In algemene zin betekent ‘in een goede conditie zijn’ dat je lichaam in een goede toestand verkeerd, maar vaak bedoelen we in het bijzonder wat iemand lichamelijk kan presteren. Conditie bestaat uit twee delen: wat je van nature hebt en wat je erbij krijgt door te bewegen. Het is prettig als je van nature een goede conditie hebt. Je kunt dan bijvoorbeeld na een griepje eerder weer een trap oplopen zonder te hijgen.

Van meer bewegen profiteert iedereen, of je nu van nature een slechte of goede conditie hebt. Door veel te bewegen, maak je de kans op hart- en vaatziekten, diabetes en osteoporose kleiner. Wie deze ziekten eenmaal heeft, kan het verloop verbeteren door te bewegen. Dat geldt waarschijnlijk ook voor een aantal andere ziekten, zoals  copd  en astma, beroerte, depressie, reuma en epilepsie. Wij kunnen bij Studio Sport een aantal punten van jouw conditie inzichtelijk maken.

Dit doen we met de volgende testen

  • Submaximale VO2-max test
    Deze test op de fiets meet de submaximale zuurstof opname in de longen. Deze zuurstof wordt vervolgens gebruikt door de spieren in je lichaam. Hoe hoger de score hoe beter de conditie
  • Peakflow longinhoud test
    Met deze test meten we de inhoud van je longen. Hoe groter dit volume hoe beter de conditie.
  • Saturatie meting.
    Met deze test meten we de aantal rode bloedcellen in het bloed. Hoe hoger dit aantal hoe beter de zuurstof wordt vervoerd van de longen naar de spieren.

Klaar om te beginnen?

Vraag direct een body scan aan

Body analyse | Aanvraag