Fysieke inspanning met mentale uitdaging

Bij cognitieve fitness combineer je fysieke inspanning met mentale uitdaging en maak je gebruik van bewuste ontspanning. Cognitieve fitness richt zich op het behoud en de verbetering van zowel de fysieke als cognitieve vitaliteit.

Als je je lichamelijk en geestelijk fitter voelt heeft dit invloed op je dagelijkse bezigheden. Je kunt beter nadenken, plannen maken, oplossingen bedenken en je hebt meer energie. En dit heb je weer nodig in het dagelijkse leven voor je sociale contacten, het doen van (vrijwilligers) werk en je hobby’s.

Een cursus van 15 weken
De cursus duurt 15 weken. Elke week volg je een groepstraining van anderhalf uur. Deze training bestaat uit 3 onderdelen: lichamelijke inspanning, fysieke/mentale uitdaging en tenslotte een onderdeel ontspanning. Daarnaast wordt er stilgestaan bij de invloed van voeding op je gezondheid. Je doet allerlei leuke en inspannende oefeningen. De training draagt onder andere bij aan je algemene conditie, welbevinden, concentratie en geheugen. Naast de wekelijkse groepstraining ga je thuis ook aan de slag om je fysieke en mentale fitheid te verbeteren. Hiervoor krijg je een werkboek met daarin verschillende oefeningen zoals (jongleren), denkoefeningen en ademhalingsoefeningen.

De cursus is voor iedereen die gemotiveerd is om zijn of haar fysieke en mentale fitheid te verbeteren. Het maakt niet uit of je in een goede of slechte conditie bent, iedereen kan meedoen.

Onderzoek
Uit steeds meer onderzoek blijkt dat bewegen een gunstige invloed heeft op de conditie van de hersenen. Uit wetenschappelijk onderzoek van het Trimbos instituut naar de effecten van cognitieve fitness bij GGZ clienten is gebleken dat onder andere het geheugen en de cognitieve flexibiliteit zijn verbeterd. Deelnemers zijn lichamelijk actiever, voelen zich fitter en hebben meer energie.

Wil je meer informatie over cognitieve fitness?
Stuur dan een email naar info@studiosport-tubbergen.nl of bel naar 0546-727507.

“Cognitieve fitness richt zich op het behoud en de verbetering van zowel de fysieke als cognitieve vitaliteit”

WIL JIJ EEN KEER OP PROEF KOMEN SPORTEN?
VRAAG EEN GRATIS PROEFLES AAN //

Proefles aanvragen | Studio-Sport Tubbergen

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

Sporten bij Studio Sport Tubbergen //

Goedkoop fitnessen bij Studio Sport Tubbergen? Bij ons vind je altijd een abonnement dat bij je past!
Kies uit één van onze 6 abonnementen, breid je abonnement uit met een BenFit voedingsprogramma of betaal per maand/bezoek.