Krachttraining

Krachttraining is eigenlijk niets meer dan het doen van spierverstevigende oefeningen. Het is een soort van anaerobe training (training zonder zuurstof), wat inhoudt dat het een training is die bestaat uit korte, explosieve bewegingen waarbij de spieren samentrekken. Er zijn verschillende apparaten waarmee je verschillende spiergroepen kunt trainen. Ook kun je aan spiertraining doen door alleen je lichaam te gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het doen van push-ups en buikspieroefeningen op de grond.

Spieren kweken
Tijdens het trainen van je spieren zorg je er eigenlijk voor dat ze beschadigd raken. Dit klinkt verkeerd, maar is eigenlijk heel goed. Als jij je spieren hard genoeg traint ontstaan er kleine scheurtjes in de spiervezels binnenin de spieren. Na de training zal het lichaam er alles aan doen om deze scheurtjes te herstellen én de spieren een stukje sterker maken voor het geval het lichaam weer zo’n zware klap te verduren krijgt. Doordat je iedere keer net iets sterker wordt, kun je langzaam maar zeker zwaardere gewichten aan. Zo kweek je spieren!

Krachttraining bij Studio Sport Tubbergen
Bij ons kun je op 3 verschillende manieren trainen met krachttraining. We hebben vaste krachttoestellen van het merk TECA, PureStrenght-toestellen van het merk Technogym en losse barbells en dumbells (tot 40kg) voor free-weight training. Door dit grote aantal toestellen is er voor iedereen ruim voldoende keus voor een prettige training!

Deze instructeurs kunnen je helpen en begeleiden:

Maurice Verveer

Maurice Verveer

Eigenaar
Sharon Helthuis

Sharon Helthuis

Instructrice
Jurgen Bosch

Jurgen Bosch

Instructeur