De kracht van XCO ligt in de eenvoud van de bewegingen in combinatie met de werking van de buis.

Wat is XCO?

XCO is een buis gevuld met grit. Het grit beweegt, bij elke beweging die je maakt, heen en weer van deksel naar deksel. Doordat het grit ‘doorschiet’ aan het begin van de teruggaande beweging, krijgen de spieren en met name het bindweefsel in en rondom de spieren een extra mechanische belasting. Dit bijzondere effect genaamd Reactive Impact onderscheidt de les XCO van het trainen met ‘dode’ gewichten, waarbij dit effect niet optreedt.

Wat bereik je met XCO?

Het resultaat? Meer spierkracht, aanpassing van het bindweefsel qua lengte, trekvastheid en architectuur en een strakker lijf. Bovendien zorgt het trainen met de XCO-Trainer® tevens voor verbranding van calorieën.

De kracht van XCO ligt in de eenvoud van de bewegingen in combinatie met de werking van de buis. Doordat de bewegende massa in de buis heen en weer beweegt, ontstaat er een unieke impact op het lichaam. Als reactie op het telkens uit balans brengen van het lichaam worden de spieren en het bindweefsel continue aangespannen. Je zult versteld staan van de impact die je creëert, telkens weer. De training is gericht op spierversteviging, afslanken, verbetering van de conditie, een betere houding en heel veel FUN!

XCO iets voor mij?

XCO is geschikt voor iedereen. Jong of wat ouder, beginnend of gevorderd, man of vrouw instappen in een XCO training is altijd mogelijk. Er kan gekozen worden uit diverse maten buizen zodat iedereen op zijn/haar eigen niveau kan trainen.

Wat moet ik meenemen naar XCO?

Neem een flesje water en een handdoek mee. Draag comfortabele sportkleding.

XCO 30 en XCO 45

Deze les wordt aangeboden in 2 verschillende formats. Een 45 minuten les en een 30 minuten les.

XCO lessen deze week:

XCO vindt plaats in:

LES-MILLS_lessen_studio_sport_tubbergen

Deze les wordt gegeven door onderstaande instructeurs:

Sofie Busscher

Sofie Busscher

Instructrice
Lotte Vaanholt

Lotte Vaanholt

Instructrice