Yoga, je leert je lichaam voelen en je gedachten tot rust te brengen.

Wat is Yoga?

Tijdens yoga voert men verschillende houdingen, ademhalings- en ontspanningsoefeningen uit. In de ontspannings-yoga staat het verbinden van het lichaam en geest door middel van het doen van oefeningen vanuit ontspanning centraal. Miljoenen mensen ter wereld doen aan yoga. De discipline komt oorspronkelijk uit India en kan gezien worden als een soort van levenswijze.
De nadruk in deze lessen ligt op ontspanning. Door het langer volhouden van rustige houdingen is het mogelijk om al snel een diepe ontspanning te ervaren en spanningen in het lichaam los te laten. Je leert je lichaam voelen en je gedachten tot rust te brengen.

Wat bereik je met Yoga?

Yoga is een discipline met als doel het lichaam soepel te maken en de geest rustig. Yoga betekent letterlijk verbinden. Dit verwijst naar de verbinding van het individuele bewustzijn met het universele. Met andere woorden rust vinden in jezelf, oftewel het verbinden van lichaam en geest. Yoga wordt beoefend om verschillende redenen. Dat kan zijn als sport om een leniger of sterker lichaam te ontwikkelen, of als ontspanning. Yoga geeft kracht, ontspanning en zelfvertrouwen.

Yoga, iets voor mij?

Yoga is geschikt voor iedereen die meer wil ontspannen, voor jong en oud, met lenige of stijve lichamen. Aan te raden voor zowel beginners als gevorderden, de houdingen zijn aan te passen voor elk niveau.

Wat moet ik meenemen naar Vinyasa Power Yoga?

Neem een flesje water en een handdoek mee. Draag comfortabele sportkleding.

Yoga lessen deze week:

Yoga vindt plaats in:

Yoga wordt gegeven door onderstaande instructeurs:

Sharon Helthuis

Sharon Helthuis

Instructrice