Nordic Walking

Wat is Nordic Walking?
Nordic Walking is een zeer laagdrempelige, maar ook een zeer sportieve ‘buitensport’ die je kan zien als een zeer gewaardeerd bewegingsconcept in de buitenfitness dat getraind kan worden als een ‘Total Body Workout’. Nordic Walking is een vorm van sportief wandelen waarbij gebruik wordt gemaakt van speciaal ontwikkelde wandelstokken (zijn beschikbaar bij Studio Sport Tubbergen). Deze manier van bewegen is uiterst effectief en aan te bevelen voor zowel jong als oud, ongeacht het conditieniveau.

Wat bereik je met Nordic Walking?
Tijdens de goed uitgevoerde Nordic Walking techniek worden de spieren in nek, schouders en armen doorlopend aangespannen en ontspannen. Daarnaast worden voornamelijk maar wel optimaal rug- buik- en bilspieren gebruikt. De belasting op het hartlong-systeem neemt toe, terwijl de ervaren zwaarte van de training niet significant toeneemt. Het resultaat daarvan is dat een training effectiever wordt zonder dat de belasting op de gewrichten van rug en benen toeneemt.

Nordic Walking iets voor mij?
Deze groepsles is geschikt voor zowel man, vrouw, jong en oud. Iedereen kan op zijn eigen niveau instappen. Vooral als je van bewegen in de buitenlucht houdt is Nordic Walking geweldig voor jou. Onze instructrice loopt wekelijks nieuwe routes langs de mooiste plekjes hier in de omgeving waarbij ze iedereen de goede technieken van het lopen aanleert. Wandel wekelijks gezellig met ons mee!

Wat moet ik meenemen naar Nordic Walking?
Neem een flesje water mee, draag comfortabele kleding en goede schoenen. De speciale wandelstokken zijn verkrijgbaar bij Studio Sport Tubbergen.

"Nordic Walking, een vorm van sportief wandelen waarbij gebruik wordt gemaakt van speciaal ontwikkelde wandelstokken. Aan te bevelen voor zowel jong als oud, ongeacht het conditieniveau."

foto's-personeel-groepslessen-_0004_Marion Slaghekke Nordic Walking

Lessen deze week

Instructeurs

Marion Slaghekke

Instructrice

Nordic Walking

Sporten bij Studio Sport Tubbergen //

Goedkoop fitnessen bij Studio Sport Tubbergen? Bij ons vind je altijd een abonnement dat bij je past!
Kies uit één van onze 6 abonnementen, breid je abonnement uit met een BenFit voedingsprogramma of betaal per maand/bezoek.

Menu