Yin Yoga

Wat is Yin yoga?
Yin Yoga is een tegenhanger van het snelle en met talloze prikkels gepaard gaande hedendaagse leven. Het langer in Yin yoga houdingen blijven, heeft een meditatief en rustgevend effect. Yin Yoga heeft alles te maken met mind-fullness. Het zijn in het moment in je lichaam, de ruimte en je gevoel.

Wat bereik je met Yin Yoga?
Yin Yoga houdingen stimuleren bindweefsel, hetgeen belangrijk is om de maximale beweeglijkheid van de gewrichten te bereiken. In het bijzonder rond het gebied van heupen, heiligbeen, de gehele rug, knieën en enkels. Dit kan niet worden toegepast in de meest bekende, actievere vormen van yoga, waarin het doel is het versterken en verlengen van de spieren. Om de gewrichten op een veilige, effectieve manier te stimuleren moeten we er een zachte spanning op brengen, voor een langere tijd. We blijven 1 tot 3 minuten in elke houding, die altijd zittend of liggend is, zodat we geen spierkracht nodig hebben. Je zoekt je eigen grens op in de stretch , je stimuleert ook meridianen en organen en bereidt je geest voor op meditatie en totale ontspanning.

Yin Yoga, iets voor mij?
Yin Yoga is geschikt voor iedereen die meer wil ontspannen, voor jong en oud, met lenige of stijve lichamen. Aan te raden voor zowel beginners als gevorderden, de houdingen zijn aan te passen voor elk niveau.

Wat moet ik meenemen naar Yin Yoga?
Neem een flesje water en een handdoek mee. Draag comfortabele sportkleding.

“Yin Yoga heeft alles te maken met mind-fullness. Het zijn in het moment in je lichaam, de ruimte en je gevoel..”

yin-yoga-Studio-Sport-Tubbergen

Lessen deze week

Instructeurs

Sporten bij Studio Sport Tubbergen //

Goedkoop fitnessen bij Studio Sport Tubbergen? Bij ons vind je altijd een abonnement dat bij je past!
Kies uit één van onze 6 abonnementen, breid je abonnement uit met een BenFit voedingsprogramma of betaal per maand/bezoek.