Hatha Yoga

Wat is Hatha Yoga?
Hatha Yoga is een van de oudste yogastijlen waarbij de focus ligt op het in balans brengen van lichaam en geest. De ademhaling is een belangrijk thema. Het concentreren op het eigen lichaam. Het gaat voornamelijk om de interne organen waarmee het lichaam gezond wordt gehouden. In tegenstelling tot veel andere yogavormen omvat Hatha Yoga alle belangrijke aspecten qua focus, namelijk ons fysieke (kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen), ons emotionele en spirituele gestel. Het is niet alleen een vorm van lichaamsbeweging, het is een way of living om het beste uit jezelf te halen.

Wat bereik je met Hatha Yoga?
Hatha Yoga is een discipline met als doel het lichaam soepel te maken en de geest rustig. Yoga betekent letterlijk ‘verbinden’. Dit verwijst naar de verbinding van het individuele bewustzijn met het universele. Met andere woorden rust vinden in jezelf, oftewel het verbinden van lichaam en geest. Hatha Yoga wordt beoefend om verschillende redenen. Dat kan zijn als sport om een leniger of sterker lichaam te ontwikkelen, of als ontspanning. Hatha Yoga geeft kracht, ontspanning en zelfvertrouwen.

Hatha Yoga, iets voor mij?
Hatha Yoga is geschikt voor iedereen die meer wil ontspannen, voor jong en oud, met lenige of stijve lichamen. Aan te raden voor zowel beginners als gevorderden, de houdingen zijn aan te passen voor elk niveau.

Wat moet ik meenemen naar de Hatha Yoga training?
Neem een flesje water en een handdoek mee. Draag comfortabele sportkleding.

“Hatha Yoga, je leert je lichaam voelen en je gedachten tot rust te brengen.”

yoga-Studio-Sport-Tubbergen

Lessen deze week

Instructeurs

Sporten bij Studio Sport Tubbergen //

Goedkoop fitnessen bij Studio Sport Tubbergen? Bij ons vind je altijd een abonnement dat bij je past!
Kies uit één van onze 6 abonnementen, breid je abonnement uit met een BenFit voedingsprogramma of betaal per maand/bezoek.