Infrarood sauna:

Infrarood is stralingswarmte. Deze stralingswarmte lijkt op de warmte die de zon levert, maar dan zonder ultraviolette straling. De warmte is zeer aangenaam en dringt dieper in de huid door dan een normale sauna. De temperatuur is gemiddeld 55°Celsius.

Er zijn korte en lange golf infrarood cabines. De kortgolvige infraroodcabine brengt de warmte over door straling. Doordat het lichaam en niet de cabine wordt verwarmd gaat u transpireren en is het niet nodig om een hoge cabinetemperatuur te realiseren. Het is de straling die voor de heilzame werking zorgt. De langgolvige infraroodcabine is voorverwarmd. De infraroodstralers dienen hoofdzakelijk als verwarming van de luchtinhoud van de cabine. U stapt als het ware in een “warme deken” en wordt in een half uurtje geheel doorwarmd waardoor u gaat transpireren en geniet van de gezonde effecten van de infrarood cabine.

Een infrarood cabine zorgt voor volledige ontspanning van het spierweefsel, bevordering van de doorbloeding van de huid, dieptereiniging van de huid, verhoogde weerstand tegen infecties en versterking van het immuunsysteem.