XCO VIRTUAL

Wat is XCO Virtual?
XCO is een buis gevuld met grit. Het grit beweegt, bij elke beweging die je maakt, heen en weer van deksel naar deksel. Doordat het grit ‘doorschiet’ aan het begin van de teruggaande beweging, krijgen de spieren en met name het bindweefsel in en rondom de spieren een extra mechanische belasting. Dit bijzondere effect genaamd Reactive Impact onderscheidt de les XCO van het trainen met ‘dode’ gewichten, waarbij dit effect niet optreedt. Het resultaat? Meer spierkracht, aanpassing van het bindweefsel qua lengte, trekvastheid en architectuur en een strakker lijf. Bovendien zorgt het trainen met de XCO-Trainer® tevens voor verbranding van calorieën.

Wat bereik je met XCO Virtual?
De kracht van XCO ligt in de eenvoud van de bewegingen in combinatie met de werking van de buis. Doordat de bewegende massa in de buis heen en weer beweegt, ontstaat er een unieke impact op het lichaam. Als reactie op het telkens uit balans brengen van het lichaam worden de spieren en het bindweefsel continue aangespannen. Je zult versteld staan van de impact die je creëert, telkens weer. De training is gericht op spierversteviging, afslanken, verbetering van de conditie, een betere houding en heel veel FUN!

XCO Virtual iets voor mij?
XCO is geschikt voor iedereen. Jong of wat ouder, beginnend of gevorderd, man of vrouw instappen in een XCO training is altijd mogelijk. Er kan gekozen worden uit diverse maten buizen zodat iedereen op zijn/haar eigen niveau kan trainen.

Deze les wordt gegeven op een groot scherm zonder instructeur. Via dit scherm worden de instructies gegeven zodat je perfect kunt volgen wat je allemaal moet doen om je persoonlijke doelen te bereiken. Op ons lesrooster staan bepaalde tijden wanneer deze les wordt gestart. Wil je graag op een ander moment deze les volgen is dat ook mogelijk doordat je zelf de les op het grote scherm kunt starten. Vraag naar de mogelijkheden bij een van onze instructeurs.

Wat moet ik meenemen naar XCO Virtual?
Neem een flesje water en een handdoek mee. Draag comfortabele sportkleding.

“DE KRACHT VAN XCO LIGT IN DE EENVOUD VAN DE BEWEGINGEN IN COMBINATIE MET DE WERKING VAN DE BUIS.”

Voorbeeld XCO:

Lessen deze week

Dit is een les op een digitaal scherm, zonder instructeur

Sporten bij Studio Sport Tubbergen //

Goedkoop fitnessen bij Studio Sport Tubbergen? Bij ons vind je altijd een abonnement dat bij je past!
Kies uit één van onze 6 abonnementen, breid je abonnement uit met een BenFit voedingsprogramma of betaal per maand/bezoek.