Finse sauna //

Sauna is een Finse benaming voor een ruimte waarin een heteluchtbad genomen kan worden. De temperatuur kan variëren van 60° tot 100° Celsius met een lage luchtvochtigheid. De sauna wordt verwarmd door een kachel die de temperatuur hoog laat oplopen zodat het lichaam gaat zweten. De huidporiën worden gereinigd maar ook mentaal kan zo’n heteluchtbad als reinigend en ontspannen worden ervaren.

“Neem na je saunabezoek een korte koude douche en kom tot rust op de daarvoor bestemde bankjes in de Welness-ruimte. Neem net zo lang rust als de tijd dat je doorbracht in de sauna. Doe dit vooral tussen sauna bezoeken door.
Wellness Studiosport Tubbergen 236

Het beste stappenplan voor een lekker sauna bezoek

Vooraf

Stap 1:
Drink vooraf voldoende water. Bedenk dat je na twee sauna bezoeken ongeveer 1 liter water verliest. Water en vocht is belangrijk voor ons lichaam en gezondheid. Zorg er dus voor dat je altijd blijft drinken, vooral vlak voor het bezoeken van een sauna

Stap 2:
Eet genoeg voordat je een sauna bezoekt. Een lege maag of een te volle maag zijn niet goed voor je bloedsomloop.

Stap 3:
Neem geen sieraden, horloge, of mobiel mee de sauna in. Metaal wordt in de sauna erg heet. Door de hitte kun je je verbranden en kunnen je spullen beschadigd raken. Laat daarom de bovengenoemde spullen in je kluisje achter.

Stap 4:
Neem voor uw saunabezoek een douche en droog u goed af. Alle vuildeeltjes, lichaamsgeur en make-up resten worden tijdens het douchen verwijderd. Dit is goed voor de hygiëne, maar tevens kan je schoon en afgedroogd beter transpireren.

Tijdens

Stap 1:
Neem badslippers en een grote handdoek met je mee de sauna in. De grote handdoek kun je gebruiken om op te zitten.

Stap 2:
Per sauna bezoek kun je het beste tussen de 8 en 15 minuten blijven zitten. Houd je sauna bezoeken kort en intensief.

Stap 3:
Ga, een paar minuten voordat je uit de sauna moet, even zitten. Zo raakt je bloedsomloop niet uit balans.

Stap 4:
Neem, na je saunabezoek, een korte koude douche.

Stap 5:
Kom tot rust op de daarvoor bestemde bankjes in de wellness-ruimte. Neem net zo lang rust als de tijd dat je doorbracht in de sauna. Doe dit vooral tussen sauna bezoeken door.

Achteraf

Stap 1:
Drink ook na je sauna bezoek wat water. Zo voorkom je uitdroging.

Stap 2:
Ga niet gelijk na het sporten de sauna in. Dit kan je bloedsomloop overbelasten. Neem daarom eerst je rust voordat je de sauna in gaat.

WIL JIJ EEN KEER OP PROEF KOMEN SPORTEN?
VRAAG EEN GRATIS PROEFLES AAN //

Proefles aanvragen | Studio-Sport Tubbergen

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

Sporten bij Studio Sport Tubbergen //

Goedkoop fitnessen bij Studio Sport Tubbergen? Bij ons vind je altijd een abonnement dat bij je past!
Kies uit één van onze 6 abonnementen, breid je abonnement uit met een BenFit voedingsprogramma of betaal per maand/bezoek.