Infrarood sauna //

Infrarood is stralingswarmte. Deze stralingswarmte lijkt op de warmte die de zon levert, maar dan zonder ultraviolette straling. De warmte is zeer aangenaam en dringt dieper in de huid door dan een normale sauna. De temperatuur is gemiddeld 55° celsius.

Er zijn korte- en lange golf infrarood cabines. De kortgolvige infraroodcabine brengt de warmte over door straling. Doordat het lichaam en niet de cabine wordt verwarmd ga je transpireren en is het niet nodig om een hoge cabine temperatuur te realiseren. Het is de straling die voor de heilzame werking zorgt. De langgolvige infraroodcabine is voorverwarmd. De stralers van de infraroodsauna dienen hoofdzakelijk als verwarming van de luchtinhoud van de cabine. Je stapt als het ware in een “warme deken” en wordt in een half uurtje geheel doorwarmd waardoor u gaat transpireren en geniet van de gezonde effecten van de infrarood cabine.

Een infrarood cabine zorgt voor volledige ontspanning van het spierweefsel, bevordering van de doorbloeding van de huid, dieptereiniging van de huid, verhoogde weerstand tegen infecties en versterking van het immuunsysteem. Kortom, erg goed voor je lichaam, geest en gezondheid.

“Neem voor het bezoeken van het infraroodsauna een warme douche.”

Het beste stappenplan voor een lekker sauna bezoek

Stap 1:
Neem voor het bezoeken van het infraroodsauna een warme douche.

Stap 2:
Droog je goed af na het douchen, voordat je de sauna instapt. Met een droge huid transpireer je beter.

Stap 3:
Stel de cabine op de gewenste temperatuur en tijd in. Vaak ligt de temperatuur tussen de 45°C en 65°C. De duur ligt rond de 20 en 30 minuten. Infrarood verplaatst zich horizontaal, dus ga het liefst zitten, zodat de infraroodstralen optimaal hun werk kunnen doen. Bij een infrarood sauna kan de deur open gezet worden om te ventileren.

Stap 4:
Ook na het gebruik van een infrarood sauna is het belangrijk om na afloop het lichaam eerst rustig af te laten koelen. Stap bijvoorbeeld even naar buiten voor wat frisse lucht.

Stap 5:
Neem een koude of warme douche. Zorg er wel voor, bij een warme douche, dat het water niet te heet is.

Stap 6:
Ga ongeveer 10 minuten liggen en neem je rust.

Stap 7:
Blijf goed drinken. Neem daarom een glas water na het bezoeken van een infraroodsauna.

WIL JIJ EEN KEER OP PROEF KOMEN SPORTEN?
VRAAG EEN GRATIS PROEFLES AAN //

Proefles aanvragen | Studio-Sport Tubbergen

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

Sporten bij Studio Sport Tubbergen //

Goedkoop fitnessen bij Studio Sport Tubbergen? Bij ons vind je altijd een abonnement dat bij je past!
Kies uit één van onze 6 abonnementen, breid je abonnement uit met een BenFit voedingsprogramma of betaal per maand/bezoek.