Functional training is een groepstraining in circuitvorm van 30 minuten.

Wat is Functional training?

Functional training is een groepstraining in circuitvorm van 30 minuten. Tijdens dit circuit gebruiken we een trainingsmethode waarbij zoveel mogelijk wordt gewerkt met bewegingspatronen (dus geen geïsoleerde oefeningen) welke ook in het dagelijkse leven voorkomen en welke dus daadwerkelijk functioneel voor je zijn in het dagelijkse leven. Met andere woorden, je hebt er daadwerkelijk iets aan!
We gebruiken met deze training materialen zoals onder andere:

  • TRX Suspension trainers
  • Battle ropes
  • Kettlebell
  • Slamballen
  • Plyoboxen
  • Speedladders

Wat bereik je met Functional training?

Onze lichamen zijn ontworpen om te bewegen, niet om ineengezakt de hele dag over een computer gebogen te zitten. Functionele training richt zich op bewegingspatronen in plaats van het isoleren van individuele spieren. Hierdoor verbeterd je houding en stabiliteit en vergroot je jouw spierdefinitie en rompsterkte. Daarnaast is functionele training perfect voor de vetverbranding door het gebruik van full body oefeningen die kracht en uithoudingsvermogen vergroten en metabolisme stimuleert waarbij geen enkele minuut van je workout verloren gaat.

Funtional training, iets voor mij?

Doordat je traint in kleine groepjes onder leiding van een instructeur is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht. De oefeningen zijn zowel uit te voeren voor de beginnende sporter als de gevorderde sporter omdat elke oefening aan te passen is aan zijn of haar eigen niveau.

Omdat je tijdens deze training je hele lichaam traint in 30 minuten tijd is het de perfecte les voor mensen weinig tijd die toch een volwaardige training willen volgen. De warming-up voor deze les dien je zelf te verzorgen op onze cardio apparatuur in onze fitness zaal.

Wat moet ik meenemen naar Functional training?

Neem een flesje water en een handdoek mee. Draag comfortabele sportkleding.

Funtional training lessen deze week:

Functional training vindt plaats in:

Functional training wordt gegeven door onderstaande instructeurs:

Maurice Verveer

Maurice Verveer

Eigenaar
Jurgen Bosch

Jurgen Bosch

Instructeur