Squash

  • Kom samen squashen bij Studio Sport Tubbergen

Wat is squash:
Squash is een racketspel dat door twee mensen wordt gespeeld op een squashbaan. De squashbaan bestaat uit vier muren waartegen je de bal kunt slaan. Doel van het spel is om de bal zo te spelen dat het je tegenstander niet meer lukt ‘m terug te slaan. Squash is een hele leuke sport om zelf te doen, maar ook om naar te kijken. Het is een sport waarbij je in korte tijd al je energie kwijt kunt. Je kunt lekker fanatiek zijn en hard tegen het balletje slaan.

Hoe speel je squash:
Als je serveert moet je minimaal met 1 voet in de service box staan. Je andere voet mag je neerzetten waar je zelf wilt. Vervolgens moet je de bal boven de servicelijn spelen op de voormuur.

Nadat de bal de voormuur heeft geraakt mag de bal ook tegen de zijmuur komen, maar dat hoeft niet persé! Waar je wel voor moet zorgen bij de service is dat je de bal schuin speelt naar je tegenstander. En uiteindelijk moet de bal zelfs in het andere servicevak komen.

Daarna speel je om en om de bal en probeer je het elkaar zo moeilijk mogelijk te maken. De bal mag meerdere keren de zijmuren en achterwand raken, als hij maar wel binnen de rode lijnen blijft. Op de grond mag de bal maar 1 keer stuiteren. Als de bal vaker op de grond stuitert heb je het punt verloren. Ook mag je de bal niet op of boven de uitlijnen spelen en op of onder de tin. Doe je dat wel, dan heb je het punt verloren.

In totaal heb je 11 punten nodig om een game te winnen en drie games voor de wedstrijd. Je kunt dus winnen of verliezen met 3-0, 3-1 of 3-2.

Reserveren:
Indien je gebruik wil maken van onze squashbaan dien je deze van te voren te reserveren. Het is ook mogelijk om wekelijks op een vaste dag en tijd deze baan te reserveren zodat je een vaste avond in de week bij ons kan squashen.

Squashrackets huren/kopen:
Bij Studio Sport Tubbergen is er de mogelijkheid om squashrackets te huren voor €3 per stuk. Je krijgt er dan gelijk een balletje bij als dat nodig is. Ook verkopen wij squashrackets, gripjes en balletjes. Meer informatie hierover vindt je bij ons aan de balie.

Of bel naar:

Bel naar 0546 -72 75 07

Click here to add your own text

buro_bedenkt_website_wit