Squash //

Wat is squash?
Squash is een racketspel dat door twee mensen wordt gespeeld op een squashbaan. De squashbaan bestaat uit vier muren waartegen je de bal kunt slaan. Doel van het spel is om de bal zo te spelen dat het je tegenstander niet meer lukt ‘m terug te slaan. Squash is een hele leuke sport om zelf te doen, maar ook om naar te kijken. Het is een sport waarbij je in korte tijd al je energie kwijt kunt. Je kunt lekker fanatiek zijn en hard tegen het balletje slaan.

Hoe speel je squash?
Als je serveert moet je minimaal met 1 voet in de service box staan. Je andere voet mag je neerzetten waar je zelf wilt. Vervolgens moet je de bal boven de servicelijn spelen op de voormuur.

Nadat de bal de voormuur heeft geraakt mag de bal ook tegen de zijmuur komen, maar dat hoeft niet persé! Waar je wel voor moet zorgen bij de service is dat je de bal schuin speelt naar je tegenstander. En uiteindelijk moet de bal zelfs in het andere servicevak komen.

Daarna speel je om en om de bal en probeer je het elkaar zo moeilijk mogelijk te maken. De bal mag meerdere keren de zijmuren en achterwand raken, als hij maar wel binnen de rode lijnen blijft. Op de grond mag de bal maar 1 keer stuiteren. Als de bal vaker op de grond stuitert heb je het punt verloren. Ook mag je de bal niet op of boven de uitlijnen spelen en op of onder de tin. Doe je dat wel, dan heb je het punt verloren.

In totaal heb je 11 punten nodig om een game te winnen en drie games voor de wedstrijd. Je kunt dus winnen of verliezen met 3-0, 3-1 of 3-2.

Squashbaan reserveren

Indien je gebruik wil maken van onze squashbaan dien je deze van te voren te reserveren. De squashbaan wordt verhuurd in vaste tijdsblokken van 45 minuten. Het is natuurlijk mogelijk om een Squashbaan te reserveren via de Studio Sport Tubbergen App. Mocht je de App nog niet hebben, is het mogelijk om via de knop hieronder alsnog te reserveren.

Log in met je Studio Sport Tubbergen inloggegevens, en reserveer de Squashbaan.

Squashrackets huren/kopen

Squashrackets huren/kopen

Bij Studio Sport Tubbergen is er de mogelijkheid om Squashrackets te huren voor €3 per stuk. Je krijgt er dan gelijk een balletje bij als dat nodig is. Meer informatie hierover vindt je bij ons aan de balie. Ook verkopen wij Squashrackets, grips en Squashballetjes in onze webshop.

Squash Studiosport Tubbergen 225

WIL JIJ EEN KEER OP PROEF KOMEN SPORTEN?
VRAAG EEN GRATIS PROEFLES AAN //

Proefles aanvragen | Studio-Sport Tubbergen

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

Sporten bij Studio Sport Tubbergen //

Goedkoop fitnessen bij Studio Sport Tubbergen? Bij ons vind je altijd een abonnement dat bij je past!
Kies uit één van onze 6 abonnementen, breid je abonnement uit met een BenFit voedingsprogramma of betaal per maand/bezoek.